Jij bent continue bezig met gedragsverandering. (Stap 2 van 6)

Gedragsverandering is intensief, maar het hoeft niet móeilijk te zijn.

In de vorige observatie heb ik je uitgenodigd om voor jezelf een punt te zetten: een e-mail zorgt niet voor gedragsverandering. Punt.

Vandaag zetten we Stap 2, nog steeds niet op de werkvloer. Sta eens stil bij deze vraag: wanneer heb ik iemand aangezet tot gedragsverandering?

Deze vraag stel ik regelmatig op de werkvloer, en dat levert eerst gefronste wenkbrauwen op: meestal weet niemand daar antwoord op. Maar zonder het te weten, breng je regelmatig een verandering in gedrag teweeg!

Veel dichterbij dan je denkt

Heb je kinderen? Die ben je hun leven lang op allerlei manieren aan het bijsturen op gedrag. En op de werkvloer begeleid je stagiaires die je allerlei vaardigheden – en dus ook gedrag – aanleert. Zomaar wat voorbeelden.

Dus denk nog eens na over die vraag, en je zult ontdekken dat je eigenlijk heel vaak op gedrag stuurt!

Medicatieveiligheid volgens de norm

Wil je dat er volgens de actuele richtlijnen aan Medicatieveiligheid wordt gewerkt in je team? Begin dan dus met de vraag van vandaag: wanneer heb ik iemand aangezet tot gedragsverandering?

(Het kan helpen om op te schrijven, of te tekenen. )

Bijvoorbeeld:

  • ‘Ik breng en haal de kinderen naar en van voetbaltraining. Wanneer ik twee keer met mijn lichten knipper, komen ze naar de auto.’
  • ‘Ik heb taart bij me, en zeg tegen mijn collega’s dat ik die om 10.30 ga aansnijden. Om 10.30 zit iedereen klaar in het kantoor.’

Welk voorbeeld jou ook te binnen zal schieten – altijd herken je er deze drie dingen in terug:

  1. Tijd: Het duurt altijd even voordat iemand weet wat je verwacht, en doet wat je van hem of haar vraagt. Dat heeft tijd nodig. Daarom werkt eenmalig een e-mail rondsturen ook niet!
  2. Duidelijkheid: Iemand moet begrijpen WAT hij of zij moet doen, maar ook WAAROM. Als je daar duidelijk over bent, is de kans groter dat iemands gedrag verandert.
  3. Controle: Je kijkt of iemand je instructie heeft opgevolgd; of iemand het gedrag op de juiste manier heeft aangepast. Bijvoorbeeld: jij ziet of iedereen aan tafel klaar zit om taart te eten.

Hoe bereid je je voor op het veranderen van gedrag bij anderen – of bij jezelf? Lees daar vrijdag over, in mijn volgende observatie.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.